Genoten van de kerstdagen! Nu op naar de jaarwisseling!

Woensdag 29 december.

En dan ineens zijn het weekend en de heerlijke kerstdagen in xc3xa9xc3xa9n keer voorbij en moet er weer hard gewerkt worden! Maar wat hebben we genoten!

Zie onze sneeuw en ijspret foto's bij de link kerst 2010!

Donderdag al een voorproefje bij het babyzwemmen. Lisa en Sanne mochten met een kerstbal door het parcours en de bal dan vervolgens in de kerstboom hangen. Geweldig vonden ze het! Sanne durfde vandaag voor het eerst los te lopen in het water! Hopelijk houdt ze dat vast voor na de vakantie!

Vrijdag was het kerstavond. Marc was later thuis dan gepland. Maar we waren gelukkig toch nog op tijd in de kerk voor de kinder-dienst. Samen met mama, Renata, Jeroen en Job. Sanne was er ook voor het eerst bij en de kleintjes hebben zich redelijk goed gedragen. Sanne deed zelfs SSST toen Job iets zei. Al was ze van tevoren zelf nog aan het kletsen geweest hihi. Lisa zong uit volle borst Gloria in excelsis deo en Er is een kindeke geboren op aard mee. Wij hebben erg gelachen om het kerstverhaal. Waarin Jozef en Maria de herbergier de kieteldood gaven, zodat zij in zijn bed konden slapen. Daarna was het tijd voor warme chocomel, kerststol en worstenbrood bij Renata thuis. Gezellig!!

Eerste kerstdag sliep Sanne tot half elf uit. En wij dus ook, want Lisa vermaakte zich wel voor de tv. Daarna met zijn allen uitgebreid gebruncht. Met uitzicht op onze witte tuin, want we hebben een witte kerst! Hoera! Daarna gezellig naar Henk en Ans, waar Monique en haar gezin ook heen kwamen. Om 18.00 was het tijd om uit eten te gaan bij de zeven geitjes. Lekker gemoedelijk in een boerderij, die zowel buiten als binnen helemaal in kerstsfeer was gebracht. Het eten was wederom verrukkelijk. Vooral de zelfgemaakte mayo, friet, appelmoest, etc. We kregen soep met brood en kruidenboter vooraf. Daarna meloen in huisgerookte ham (mmm doe mij een ons of 6) en als hoofdgerecht een mií grill. De kinderen genoten ondertussen van hun pannenkoek. Vinden zij ook het lekkerste wat er is. En dan nog een dessert buffet na. De kinderen hadden het prima naar hun zin, ondanks dat ze 2,5 uur stil moesten zitten. Maar dat ging zonder moeite. En dus namen we nog koffie na. Heerlijk genoten met zijn viertjes!

Tweede kerstdag weer heerlijk gebruncht. Waarna Marc en Lisa de kou trotseerden om een prachtige sneeuwpop te maken. Compleet met lantaarns aan zijn armen. Vervolgens kwamen mama, Renata, Jeroen en Job en gingen we compleet met slee naar het wandelbos. Dankzij het geleende ski pak, dit keer geen vries alarm voor Sanne. En heeft zij voor het eerst ook genoten van de sneeuw en ijspret! Vooral toen ze samen met papa op de slee mocht had ze de grootste lol. Ik vond dat wat minder, want het voorttrekken was toch aardig zwaar hihi. Met zijn allen zijn we van de brug afgegleden. Zelfs mijn moeder met haar 62 jaar oud! Toen ze de slee rit overleefd had viel ze bijna nog de vijver in bij het maken van een foto! Maar gelukkig konden we haar nog op tijd omhoog trekken hihi. Wat was het bos prachtig met al die sneeuw! Ook de witte hertjes waren adembenemend om te zien. Rond 16.00 was het tijd om naar huis te gaan. Renata en Jeroen verrasten ons met heerlijke gambaxe2x80x99s en zalm. Mama had een vis en vleesgourmet geregeld en wij verzorgden het toetje. Bokkenpootjes pudding, chocolademousse, een soesje en een bolletje chocolade ijs. Heerlijk gegeten dus! Daarna nog een rustige avond, want de volgende dag moest er helaas alweer gewerkt worden. Maar het was een kerst om nooit te vergeten. Marc straalde helemaal van geluk (en dat gebeurd niet zo heel vaak).

Dinsdag ging Lisa met tante Renata naar het theater. Het stuk ging over de Vos en de haas en ze hebben erg genoten. Ondertussen vermaakte Sanne en ik ons met Job. Al wou Sanne vanavond toch niet gaan slapen. Ze lag tevreden, maar uit wakker in haar bed tot nadat ik naar bed ging! Marc heeft vandaag maar liefst 18 uur gewerkt en was dus 20 uur weg van huis. Echt balen voor hem! En vermoeiend ook want hij moest vandaag gewoon weer om half acht beginnen. Ondanks dat hij pas om twee uur vannacht thuis was van zijn werk. Gelukkig is dit maar 1 x per jaar. Maar ja wel altijd tussen kerst en oud en nieuw omdat de machines dan stilliggen. En dan moet het onderhoud natuurlijk gedaan worden.

Vandaag passen we weer op Job, want Renata kreeg plotseling kaartjes voor het concert van de Voice of Holland aangeboden. Gelukkig voor haar konden wij oppassen! En vinden onze dames dat nog helemaal geweldig ook! Vrijdag neem ik het werkstokje van Marc over. Dan ga ik vier dagen werken. Vrijdag en zaterdag een vroege dienst, dus dat wordt weinig slapen! Want de oud en nieuw gaan we hier gezellig vieren met mama, Renata, Jeroen en Job. Heb er zin in! Goed uiteinde allemaal en een nog beter begin! Fijne jaarwisseling!

3 Reacties

  1. Hoi Lisa,
    Wel knap dat jij al kunt fietsen. Ik vind fietsen stom! Gisteren had mama de zijwieltjes weer terug op mijn fiets gezet omdat het zonder niet lukte. Ik wilde helemaal niet fietsen en toen viel ook nog één van de wieltjes van de fiets! Toen moest ik met de fiets in de hand naar huis wandelen.

    Veel plezier met de carnaval!
    xxx Anne

  2. Ook voor jullie een sprankelend, verrassend, vooral gezond en hartverwarmend 2011!! En ik heb weer genoten van je verhalen!! Tot blogs maar weer!!

  3. En superleuke foto’s!!!!

Plaats een reactie